Realisatie distributiecentrum 'O'moda' te Zierikzee

In 1960 opende Dhr. Verton sr. samen met zijn vrouw Verton Schoenen in Zierikzee. Die winkel bestaat vandaag de dag nog steeds. In de afgelopen 20 jaar zijn er met zijn zoons en hun vrouwen steeds filialen bijgekomen en sinds 2001 is de naam gewijzigd in O’moda. Hun doelstelling: onderscheidend zijn.
 

Iedere dag proberen ze de bedrijfsvoering te verbeteren en de klantvriendelijkheid te bevorderen door middel van deskundig personeel, goeie marketing en online-activiteiten. Het bedrijf timmert flink aan de weg. O’Moda is de (online) winkel voor schoenen, laarzen, sneakers en tassen voor dames, heren en kinderen. 

Een belangrijk onderdeel hiervan is het distributiecentrum en het kantoor. Vanuit Zierikzee wordt de collectie merkschoenen verspreid naar de veertien filialen en de internetklanten in Nederland, België en Duitsland.
Omdat het huidige pand uit haar voegen barst heeft directie lange tijd gezocht naar een geschikte locatie in Zuid-West Nederland voor de nieuwbouw. Hierbij is na lang beraad de keuze gevallen op het Business Park Zierikzee.

Begin oktober 2011 heeft O’moda met de gemeente Schouwen-Duiveland een koopovereenkomst gesloten voor een kavel van 27.000m2. O’Moda Schoenen gaat bouwen in het meest zuidelijke deel van het Business Park. In de eerste fase realiseert men een distributiecentrum en een kantoor voor de dienstverlening aan haar winkel- en internetklanten. Met de aankoop van dit perceel is tevens rekening gehouden met een uitbreidingsmogelijkheid van het distributiecentrum. Het streven van beide partijen is om in 2012 met de bouw van het kantoor en het distributiecentrum te beginnen. Met deze acquisitie is circa een derde van het Business Park bezet.

GSNED kreeg de opdracht voor het maken van 49 stuks sonderingen tot een diepte van 28 meter -maaiveld, en het plaatsen van 2 peilbuizen tot een diepte van 4,5 meter -maaiveld.
Alle sonderingen werden uitgevoerd met meting van conusweerstand en de lokale kleef.
Daarnaast kregen we de opdracht voor het monitoren van de peilbuizen gedurende een half jaar.

Gerelateerde projecten

Watersonderingen in de Kraayerthaven Vlissingen
Sonderingen te Hillegersberg, Rotterdam
Jachthaven Goes
Fietsonderdoorgang Sint-Lievenpoort te Gent
Hollandse IJsselkering
Sonderingen van 70 meter voor Sluishuis Amsterdam
Groot Onderhoud Vaarwegen
3 bruggen in gebied 'Schateiland' te Almere Stad
Ledeganckkaai te Antwerpen, België
All Weather Terminal ArcelorMittal te Gent, België
Sonderingen kanaal Gent-Terneuzen
DC Defensiedok Nieuwegein
Exeter Park Świebodzin, Polen
Nieuwe Sluis Terneuzen - tijdelijke huisvesting Oliehandel De Lege
DC Appelweg Moerdijk
Sluiswachter Terneuzen
Sonderingen Galgenweel te Antwerpen
Palm Paper King’s Lynn
Strekdammen Baalhoek en Knuitershoek
Baggeren Landelijk gebied Goeree-Overflakkee - deelopdracht 2
Sonderingen Strand East, Londen
35 Tons sonderingen vanaf het water, Antwerpen
Kanaaldok B3 BASF Antwerpen
Baggeren Landelijk gebied Goeree-Overflakkee
Baggeren watergangen