GSNED 18

Begin 2019 mochten wij ons nieuwste vaartuig in gebruik nemen. De GSNED 18 is het kleine broertje (of zusje) van de GSNED17 en is 8,00 meter lang en 3,15 meter breed. Een Weichai motor met 203 pk zorgt voor de aandrijving. Uiteraard is het scheepje voorzien van alle verlichting zoals een zoeklicht en navigatieverlichting evenals de benodigde veiligheids- en reddingsmiddelen zoals brandblussers, reddingsboeien en –vesten. Daarnaast zijn er 2 Tirfor lieren aan de voorzijde gemonteerd. Het eigen gewicht van de GSNED 18 bedraagt ongeveer 8 ton.

Het grote voordeel van dit schip, door de afmetingen, het eigen gewicht en het feit dat het is voorzien van hijsogen, is de mogelijkheid om via transport over de weg te vervoeren. Hierdoor kunnen we zeer snel van locatie wisselen en als een werk over meerdere gebieden wordt uitgevoerd welke relatief gezien ver uit elkaar liggen kunnen we middels (onze eigen) transportmiddelen de GSNED 18 snel verplaatsen.

 

Datasheet
 

ENI

02338056

MMSI

244078695

Afmetingen

Lengte: 8,00m

 

Breedte: 3,15m (inclusief spatranden)

 

Diepgang: 0,90m

Aandrijving

Weichai 203 @ 2130 tpm

Overbrenging

Dong-I

Propeller

Kaplan fixed pitch, 770mm diameter

Koelsysteem

Warmtewisselaar

Besturing

Hydraulisch, 2x 50˚ + roer indicator

Accu pakket

2x 24V, 200 Ah, omschakelfaciliteit

Dynamo

1x 55A, aangedreven door hoofdmotor

Brandstof

600 liter

Verlichting

Zoeklicht, 150 W 24V

 

Navigatieverlichting

Overige voorzieningen

1x anker, 48kg

 

Voorzien van 2x Tirfor lieren, voorzijde

Crew

1 / 2

Veiligheidsvoorzieningen

2 x reddingsvesten

 

2 x reddingsboeien

 

3 x 6kg brandblussers

 

Noodoproepkit

Vlag

Nederlandse

 

Misschien ook interessant

Bekijk hieronder een greep uit onze andere berichten

  • Nieuwe website online!

    Met trots presenteren wij u onze nieuwe website. Een nieuwe mijlpaal binnen onze organisatie. Omdat tijd en ontwikkelingen niet stilstaan is onze nieuwe website weer helemaal van deze tijd en geschikt voor alle media.

    Naast nieuws en een selectie van onze projecten vindt u een overzicht van ons materieel en de diensten die wij aanbieden. Gaandeweg zullen wij meer toevoegen. De nieuwe site zal misschien even wennen zijn, maar is visueel aantrekkelijker dan de voorganger en een stuk gebruiksvriendelijker.