GSNED is GMP+ gecertificeerd

Wat is GMP+ certificering?
Bedrijven uit de diervoedersector kunnen overgaan tot de Good Manufacturing / Managing Practice. Deze regeling, beter bekend als de GMP-regeling, maakt het voor bedrijven aantoonbaar dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen. Deze regeling is met name bedoeld voor levensmiddelenbedrijven die restproducten afzetten in de diervoedersector.

Om te kunnen leveren aan diervoederbedrijven en grondstoffenhandelaren, dienen in Nederland gevestigde leveranciers van voedermiddelen of grondstoffen minimaal te voldoen aan de voorwaarden van de GMP -regeling. GMP+ is dé certificering voor de diervoederindustrie. Het is niet wettelijk verplicht, maar de sector heeft voor deze certificering gekozen om risico’s te borgen en te voorkomen dat er gevaren ontstaan voor de consument. GMP+ vraagt om een kwaliteitssysteem binnen het diervoederbedrijf waarmee de voederveiligheid wordt verzekerd. 

GSNED
Een GMP+ certificering is mogelijk voor alle schakels binnen de keten. Van productie tot handel, opslag, bevrachting en transport. Op die manier wordt bij iedere stap gegarandeerd dat het diervoeder blijft voldoen aan de veiligheidseisen. In het geval van GSNED betreft dit de GMP+ B4 certificering voor onze transportafdeling. Door deze certificering kunnen wij aantonen dat wij voldoen aan alle voorwaarden welke door de certificeringsinstantie zijn opgesteld en garanderen wij kwaliteit voor iedere lading opnieuw zodat u het transport met een gerust hart aan ons kunt overlaten.

Misschien ook interessant

Bekijk hieronder een greep uit onze andere berichten

 • Bedrijfssluiting tijdens de feestdagen

  In verband met de feestdagen is ons bedrijfsbureau tijdelijk gesloten van maandag 26 december 2022 tot en met vrijdag 6 januari 2023. 
  Vanaf maandag 9 januari 2023 staan wij weer volledig tot uw beschikking.
  Voor dringende zaken mag u contact opnemen met Michael de Nijs ( +31 618 013 412).

  Directie en medewerkers van GSNED wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2023!

 • Nieuwe Sluis Terneuzen

  In Terneuzen wordt druk gebouwd aan een Nieuwe Sluis Terneuzen. Met een lengte van 427 meter, een breedte van 55 meter en een diepte van 16,44 meter wordt de Nieuwe Sluis een van de grootste sluizen ter wereld. Qua afmetingen is de Terneuzense sluis vergelijkbaar met de sluizen in het Panamakanaal, maar net wat kleiner dan de Kieldrechtsluis bij Antwerpen (in 2016 in gebruik genomen) en de nieuwe zeesluis in IJmuiden, die begin 2022 wordt opgeleverd.